En musisk fortælling på rim og vers

om at omfavne egne og andres skævheder

 

Tag med den selvsikre sørøverkaptajn, når han drager ud på en begivenhedsrig rejse for at finde en kur mod sine tre små fejl. Undervejs erfarer han dog, at havet er langt større end ham selv ...

 

Kaptajn Søsyg

af den Flydende Natpotte

Formater: hardback, e-bog, lydbog og musik

Pris: 180 kr.

Illustration fra: Kaptajn Søsyg af den flydende natpotte, illustrator Charlotte Frobenius

Selvværd før selvtillid

I bogen sætter den selvsikre sørøverkaptajn ud efter en kur mod sine tre små fejl. Han må i stedet gøre op med et falsk selvbillede, og til sidst han finder sig selv i en styrket udgave ved at give afkald på, hvordan han er til fordel for hvem han er.

Børns selvbillede er i en rivende udvikling. Vi ønsker, at børnene lærer at omfavne og holde af deres egne såvel som andres skævheder.

Med sørøvermusik- og jargon samt en hel masse intention

Hvad, der kan virke som en løjerlig sørøverfortælling, er en gennemarbejdet historie, der træner forståelsen for rim og sprogbilleder. Tillige anvender teksten et skævt og lidt sjældent sprogbrug med rødder i en skør sørøververden. Derved øger historien den abstrakte tekstforståelse samt sproglige udvikling. 

Komponist Nicolai Haugbyrd Vinkel har tilført historien en god portion sørøverstemning med nykomponeret sørøvermusik, hvortil noderne findes bagerst i bogen.

 

Charlotte T. Frobenius er en anderkendt børnebogsforfatter- og illustrator ...

Undervisningsmateriale til bogen

Hos Byens Forlag kan undervisere gratis hente undervisningsmateriale bogen, som inkluderer fagene dansk, musik, billedkunst, håndværk og design samt klasens tid.

Materialet er målrettet børn i indskolingen,

 

Presse

Pressemed. Kaptajn Søsyg af den Flydedende Natpotte

Download pressemeddelelsen her.

Det siger læserne

"Et must-have til børnereolen..."

- Finurlige Fif

"... Mine to mindste synes bogen er både skør og sjov. Illustrationerne er virkelig flotte og vi fik snakket om at man godt kan gøre noget, selvom man er bange for det eller bliver søsyg som kaptajnen. Anbefalinger herfra..."

- Bibliotekarens Anbefalinger

"Pigerne er vilde med den..."

- En rejse i børnehøjde

Forfatter
Charlotte T. Frobenius & Nicolai Haugbyrd Vinkel
Titel
Kaptajn Søsyg
ISBN
9788776160715
Format
hardback, e-bog, lydbog og musik
Udgave
1