Udenfor rammen _ boganmeldelse af FrobbieStories

Boganmeldelse: Udenfor rammen

Poesi,
En digtsamling af Dennis Ramsøe

En bog med et poetisk udtryk, der gør indtryk

'Udenfor rammen' er en dramatisk digtsamling, der belyser en række problemstillinger ved nutidens arbejdsliv.

Med kreative og finurlige ordspil kritiserer Dennis Ramsøe det moderne og fortravlede erhvervsliv, hvor særligt cheferne og de overfladiske kaffe-kolleger får en svidende lyrisk lussing.

Dennis Ramsøe dedikerer helt tydeligt bogen til ‘manden på gulvet', den halvstressede medarbejder, der stumt må følge urimelige, uigennemtænkte og bundlinje-baserede ordrer.

Til dig der arbejder

med piller i lommen

og kortisol i blodet

her er din bedste medicin

i papirets tørhed

i en bog foran dig

I en bog foran dig

Uddrag af 'Udenfor rammen'

af Dennis Ramsøe

Mange pointer på hjerte

Bogen er dog i lige så høj grad et samfundskritisk opråb, hvor kritikken retter sig mod de moderne diskurser, der indfanger os som slaver af teknologi og fakta. 

Mellem linjerne og i tvetydige sætninger skjuler sig desuden en historie om en smertende kærlighed. Denne kærlighedshistorie er herligt utydeligt formuleret, og det er derfor op til læseren at fortolke både omstændigheder og målet for denne romance. Personligt var jeg i tvivl om romancen omfattede en ulykkelig affære på arbejdspladsen, eller om denne i virkeligheden handlede om en tvetydig og ambivalent kærlighed til selve den altopslugende arbejdsplads.

Urtræt og vestblæst

vokser vi i tavse kærlighedserklæringer

I et hav af anekdoter

Gennem en papirmaskine

Af aldrig publiceret tekst


Men en dag

Kortslutning i frontallappen

Du falder i papirmassakren

Jeg holder om dig

Mens du forsvinder fra mig

De sagde dit ego led overlast

mens vanviddet etablerede sig

Som en permanent tilstand

Omkring dig

Udenfor rammen

Uddrag af 'Udenfor rammen'

af Dennis Ramsøe

Læs den fordi den sætter reflekterende tanker igang om dit arbejdsliv

Læs den især, hvis du presset på dit job

Bogen er ordnet i 5 små kapitler, der hver er markeret med et citat fra en kendt person. Man får et hurtigt overblik, der i øvrigt vækker interessen. 

'Udenfor rammen' er en intelligent digtsamling med stærke pointer og en tankevækkende eftersmag. Bogen er udformet med sigende og kreative, små detaljer både i og omkring digtene, hvor den skarpe læser vil notere sig fikse finesser, der understreger Dennis Ramsøes pointer.

Digtsamlingen er udkommet både som paperback og e-bog, og den begejstrede læser kan glæde sig over denne, den første bog i en trilogi om arbejdslivets problemstillinger. Find mere information om Dennis Ramsøes forfatterskab på www.udenforrammen.dk.

Jeg læste 'Udenfor rammen' med stor fornøjelse. Derfor giver jeg digtsamlingen 4,5 ud af 5 stjerner. Når jeg alligevel ikke giver bogen 5 fulde stjerner, er det fordi jeg ikke er helt enig i fremlægningen af mennesket som blinde slaver i et mørkt arbejdsliv. Dette er dog ganske helt min egen fortolkning af digtene, og uanset min egen holdning, er det et emne, der sagtens kan tåle mere fokus. Dennis Ramsøe formår i øvrigt at zoome ind på dette ellers lidt tunge emne med en spidsfindighed og en kreativitet, der løfter hans digte op på et anderledes, lysere plateau, der gør digtene alt andet end tunge at læse.

Jeg vil helt klart anbefale 'Udenfor rammen'. Læs den, fordi den med sikkerhed vil sætte tanker igang om dit eget arbejdsliv. Læs den især, hvis du føler dig presset på dit job.

Han tegner en firkant

af streger på papir

Her er rammen

siger han

Sætter en prik

udenfor firkanten

Her er du

siger han

Kigger på dig som om du har glemt

at tage skraldet ud

Udenfor rammen

I 'Udenfor rammen'

af Dennis Ramsøe

Læs andre boganmeldelser

Lille Mille og Rebet i Træet
Lille Mille og Rebet i TræetSkrevet og illustreret af Charlotte T. FrobeniusKøb bogen hos Forlaget PetuniaNår fantasien forsvinder og skal[...]
Bastians Bedsteste Venner
Bastians Bedsteste Venner- redder ham fra Blivevæk-hedenSkrevet og illustreret af Charlotte T. FrobeniusHumoristisk bog om venskab og samarbejde på tværs[...]
Boganmeldelse: Tempus Investigations Season 3
Boganmeldelse: Tempus Investigations Season 3Af Claus HolmGenre: Fantasy, krimi, fiktionEt skriftligt TV-ShowVurdering:Tempus Investigations Season 3Sæsonafslutning på Tempus Investigations-serienDet skal ikke[...]