• You are here:
  • Home »

Bag om FrobbieStories

Charlotte T. Frobenius

Dyrlæge, Ph.D., forfatter, illustrator og stifter af FrobbieStories

En karriere fuld af videns- og kompetenceopbygning

Jeg dimitterede som ung, forventningsfuld dyrlæge i efteråret 2011 og kastede mig straks over et Ph.D.-projekt på Københavns Universitet. Det blev til 8 meget intense, lærerige og spændende år, der involverede 6 måneders ophold i Baltimore (USA), en barsel, flere indenlandske og udenlandske konferencer samt en kort periode som forsøgsdyrsdyrlæge. I oktober 2018 dimitterede jeg så som Ph.D. i eksperimentel medicin. 


Dyrlægefaget har givet mig en bred indsigt i biologi, dyr og natur, som jeg ofte søger inspiration i, når jeg skriver. Særligt i mine børnebøger tager udgangspunkt i dyreriget, da dyr kan være både morsomme og inspirerende og udvise så mange sjove facetter, der afspejler de lidt grove og sjove karaktertræk hos os mennesker.


Min Ph.D. har givet mig en solid akademisk værktøjskasse af kompetencer, som jeg flittigt bruger af i FrobbieStories. Jeg er blandt andet trænet i sproglig såvel som skriftlig kommunikation, præsentation og opsætning af layout, grafik og tekstmaterialer. Jeg har desuden en dyb forståelse for statistik og videnskabelig litteraturskrivning på både dansk og engelsk. 

Ræv - illustration af Charlotte T. Frobenius - FrobbieStories

Jeg elsker også de illustrative opgaver

Ved siden af alt det akademiske har jeg altid elsket at tegne og være kreativ. Som barn var jeg nok lidt en nørd, der enten sad med en bog i hænderne eller en sketch-blok og nogle blyanter. Senere har jeg udviklet mine tegnekundskaber, og i dag arbejder jeg mest digitalt, da det giver mig flere muligheder for at arbejde med tegningerne professionelt. Dog trækker nostalgien ind imellem i mig, og jeg finder for hyggens skyld de gamle farveblyanter frem igen.

Illustrationer her på siden og i mine bøger er mine egne. Det giver mine bøger et helt særligt personligt udtryk, som jeg sætter en stor ære i. Du er velkommen til at kontakte mig, såfremt du ønsker at vide mere om mine illustrationer.

Jeg hjælper dig gerne med dit projekt.

Se min publikationsliste

Nedenstående publikationsliste omfatter udelukkende publicerede værker samt udførte arbejder. Bøger og andre projekter under udarbejdelse vises ikke på listen.

Børnebøger og ungdomsbøger

Voksenlitteratur

Kogebøger og opskriftsbøger

Videnskabelig litteratur

Andre projekter og samarbejder

Læs boganmeldelser og få bogrådgivning hos forfatter C. T. Frobenius

Jeg har altid skrevet

Jeg startede allerede som barn med at forfatte små noveller, sange og digte. Senere kastede jeg mig over større skriveprojekter, og jeg indsendte mit første manuskript til et forlag som 12-årig. Dette blev forventeligt ikke udgivet, men da en sød forlægger returnerede manuskriptet til mig sammen med en tilskyndelse om at fortsætte skriveriet og en ungdomsbog til inspiration, blev afslaget en opmuntring og ikke et nederlag. 

I dag arbejder jeg på bøger indenfor flere genrer. Jeg får ofte og mange kreative ideer til bøger. I stedet for at låse mig fast i en bestemt genre, har jeg derfor bestemt mig for at lade skriveprocessen flyde og inspirere sig selv. Jeg tror, at dette giver det mest ærlige og helhjertede resultat. Jeg har altid gang i et nyt projekt - og flere af dem i samarbejde med andre forfattere. Det er nemlig en arbejdsproces, jeg finder særligt sjov. Igennem flere kreative årer kan projektet overraske på forunderlig vis.

Desuden har jeg stor erfaring i ghostwriting af blandt andet reklame- og hjemmesidetekster, noget jeg gjorde meget i en overgang, hvor jeg forsøgte at få forfatterkarrieren til at balancere mellem privatliv og økonomi. I dag fokuserer jeg udelukkende på mine egne skriveprojekter samt illustrative opgaver for både mig selv og andre.

Følg med i nye bogudgivelser og andre nyheder fra FrobbieStories

Følg mig på Facebook og Instagram

Følg forfatter C. T. Frobenius på Facebook
Se illustrationer på instagram