Boganmeldelse: Ni små stykker om livet og døden - og alt det midt imellem

Boganmeldelse: 

Ni små stykker om livet og døden

- og alt det midt imellem


Af Cathrine Fjord Fromberg og Amalie Hassing
Dramatik


Bedømt til

Resume

'Ni små stykker om livet og døden - og alt det midt imellem' er en samling af 9 korte stykker dramatik. Samlingen er en humoristisk udstilling af hverdagsøjeblikke, de store som små, hvor forfatterne på skønneste vis vender tingene på hovedet og fremstiller problematikkerne fra bagsiden.

I bogen stiller forfatterne vigtige spørgsmål, som eksempelvis ‘hvor længe lever en sølvfisk?’ og ‘hvem skal arve mågestellet?’ Sjældent får man dog et logisk svar på disse spørgsmål, og svarene er som regel også nogle helt andre, end du måske havde forventet.

Bogen indeholder:


Mursten

Skrevet af Amalie Hassing

Oprør

Skrevet af Cathrine Fjord Fromberg

Blomster

Skrevet af Amalie Hassing

Blod til Iridium

Skrevet af Cathrine Fjord Fromberg

Æret være hans minde

Skrevet af Cathrine Fjord Fromberg

Pax

Skrevet af Cathrine Fjord Fromberg

Til minde om

Skrevet af Amalie Hassing

Dødsbo

Skrevet af Cathrine Fjord Fromberg

Placebo

Skrevet a Amalie Hassing

Forfatternes tak


Mit absolutte favoritstykke var ‘Blomster’ - med ‘Pax’ og ‘Mursten’ som tætte opløbere.

Gennemtænkt, underholdende og tankevækkende

Bogen har sporadiske grammatiske fejl, hvilket forvirrede mit øje lidt  -måske fordi dramatik hovedsageligt består af dialog, og det er derfor nødvendigt at teksten fremstår helt skarp for at undgå misforståelser. Alligevel er bogen helt forrygende læsning. De ni små dramatikstykker er utroligt gennemtænkte. Som læser kan man mærke, at hvert stykke har en intention fra begyndelsen, og det er med både humor og spænding, at de forskellige stykker folder sig ud. På samme vis, er der tænkt over at bogens opsætning og format understøtter bogens hensigt (defineret nedenfor).

Uden at have det store kendskab til moderne dansk dramatik, fandt jeg bogen både underholdende og tankevækkende, og visse af stykkerne er efter min mening simpelthen geniale i den sproglige dialog, hvor jeg op til flere gange måtte klukle højt. 


LEO

Frede, jeg kan ikke lide det, når du græder!

FREDE

JEG GRÆDER IKKE, SIGER JEG JO! Kan du da for dælen ikke få ind i dit grødtykke hoved, at jeg ikke græder, og hvis jeg græder, skal jeg nok sige til, og det er i øvrigt overhovedet ikke noget, du, min fine ven, skal blande dig i!

LEO

Frede, altså.

FREDE

(Begynder at kaste rundt med blomsterne) Og nu med alle de blomster, hvad skal vi med alle de blomster? Der er da aldrig nogen, der, i verdenshistorien, har haft brug for tilnærmelsesvis halvdelen af disse blomster. Det er penge ud ad vinduet og ind i kakkelovnen, og de kunne have gået til små begrædelige børn i Sudan, men nej nej, nogen er død, lad os forpeste luften med rådne planter!

LEO

Men liljerne, Frede....

FREDE

Jeg skal give dig liljer! Liljer og erantis og pomfritter og tuberkulose. Jeg finder mig ikke i det, Leo.

LEO

Jeg kan godt mærke det, Frede.

FREDE

De skal væk, de blomster her!


Uddrag af ‘Blomster’

Fra bogen ‘Ni små stykker om livet og døden - og alt det midt imellem’.

Af Cathrine Fjord Fromberg og Amalie Hassing

Læs den, hvis du kan lide at vende små problemer på hovedet

Jeg giver ‘Ni små stykker om livet og døden - og alt det midt imellem’ 4 ud af 5 stjerner for en aldeles underholdende og tankevækkende læseoplevelse, som dog ville styrkes med en ekstra korrekturlæsning, der efter min mening ville hæve bogen til et absolut højt niveau. Alligevel vil jeg anbefale bogen i dens nuværende form, da den er helt og aldeles et godt stykke litteratur.

Bogen er ifølge forfatterne velegnet som læsedrama i undervisningsøjemed eller til amatørskuespillere, men bør efter min mening læses af alle, der elsker at filosofere over livets både svære og ligegyldige spørgsmål. Men særligt kan jeg anbefale ‘Ni små stykker om livet og døden - og alt det midt imellem’ til dig, der bare gerne vil læse et morsomt og anderledes stykke litteratur, eller hvis du blot kan lide at vende små problemer på hovedet.

Læs også disse boganmeldelser

Boganmeldelse: Månen over Østerbro
Boganmeldelse: Månen over ØsterbroAf Claus HolmGenre: romantikVurderet til:En kærlighedskollageMånen over Østerbro er en romantisk skildring af 12 mere eller mindre[...]
Boganmeldelse: Angstens Besættelse og Et Kaotisk Drama
Boganmeldelse: Angstens Besættelse og Et Kaotisk DramaPoesi, digtsamlinger, angstAf Thomas Alexander JensenBedømt til 4 ud af 5 stjerner Lidt indledningsvis[...]
Boganmeldelse: Ord For Ord Mod Lyset
Boganmeldelse: Ord For Ord Mod LysetDigtsamling, poesi, selvbiografiAf Birgithe Bjerre HolseUdgivet af Ordenes ForlagBedømt til 5 ud af 5 stjernerResumeOrd[...]