Min skønne Onkel Ofelia

Af forfatter og illustrator Charlotte T. Frobenius

Min skønne Onkel Ofelia -forside

Bogens specifikationer

Forlag: Forlaget Petunia, ISBN: 978-87-9376-754-6

Format: Billedbog, hardback.

Bredde x højde: 170 x 170 mm

Pris: 129,95 - 199,95 kr. (E-bog - trykt bog).

En børnebog for de små og deres voksne

Min skønne Onkel Ofelia er en morsom bog for de 3-6 årige, fortalt på 10 sjove vers.

Bogen belyser emnet LGBT, her med fokus på transkønnethed og homoseksualitet, og skal tjene som et samtaleværktøj for voksne, der ønsker at tale om disse emner med deres børn. Min skønne Onkel Ofelia lægger op til en seriøs dialog mellem voksne og børn og gør det på en både sjov og kærlig måde. 

Bogen er et oplagt læseemne for forældre, men kan også anvendes som samtaleværktøj på institutioner og i foreninger, hvor en snak om LGBT-emner har en relevans.

Min skønne Onkel Ofelia _ en bog for de små og deres voksne

Om Min skønne Onkel Ofelia

I bogen møder vi den finurlige og modsætningsfulde Onkel Ofelia, der spiller fodbold i høje hæle, drikker te af porcelænskopper og har en kæreste, der hedder Anders. Onkel Ofelia beskrives igennem barnets øjne, der netop ser både de skøre, sære og elskværdige sider af sin onkel – samt alle de sider, som et barn endnu ikke forstår og sætter spørgsmålstegn ved. Først og fremmest er bogen dog en kærlighedserklæring fra dette barn til den meget nærværende og højtelskede onkel, hvorved alle onklens sjove karaktertræk får mindre betydning i forhold til deres relation.

Min skønne Onkel Ofelia er en morsom historie, fortalt med kærlighed, skøre rim, og skønne illustrationer. Desuden indeholdt i bogen findes et oplæg til dialog rettet til de voksne læsere.

Forfatter Charlotte T. Frobenius _Kontakt FrobbieStories

Charlotte T. Frobenius

Forfatter og illustrator

Vi lever i en moderne tid, hvor alternative familiekonstellationer ikke længere regnes for nyt og anderledes. Homoseksualitet og transkønnethed er en del af den farverige palet af forskellige seksuelle overbevisninger og orienteringer, der er en del af vores verden i dag. Alligevel eksisterer der stadig et tabu på dette område, som i kraft af vores mangel på italesættelse kan nedarves til børn. 


Min intention med bogen er at berøre et tabubelagt emne og forhåbentligt være medvirkende til at igangsætte en sund snak mellem forældre og barn omkring den moderne verden, vi lever i, hvilket på sigt måske kan føre til en større forståelse for forskelligheder. Netop dette er et område, jeg i mine børnebøger brænder for - at øge forståelsen for at vi alle er forskellige samt accepten heraf.

Læs om forfatteren her.

Det siger læseren om bogen

Bogen er endnu ikke anmeldt.


Min Skønne Onkel Ofelia



En sjov og relevant børnebog for de små og deres voksne, fortalt med rimende vers og skønne og kærlige illustrationer.