Min skønne Onkel Ofelia

Af forfatter og illustrator Charlotte T. Frobenius

Min skønne Onkel Ofelia -forside

Bogens specifikationer

Forlag: Forlaget Petunia, ISBN: 978-87-9376-754-6

Format: Billedbog, hardback.

Bredde x højde: 170 x 170 mm

Pris: 100,00 - 129,95 kr. (E-bog - trykt bog).

Køb bogen hos Forlaget Petunia

Min skønne Onkel Ofelia af Charlotte T. Frobenius

En børnebog for de små og deres voksne

Min skønne Onkel Ofelia er en morsom bog for de 3-6-årige, fortalt på 10 sjove vers med rim.

Bogen belyser emner indenfor LGBTQ+, her med fokus på transkønnethed, og skal tjene som et samtaleværktøj for voksne, der ønsker at tale om disse emner med deres børn. Min skønne Onkel Ofelia lægger op til en seriøs dialog mellem voksne og børn og gør det på en både sjov og kærlig måde. 

Bogen er et oplagt læseemne for forældre, men kan også anvendes som samtaleværktøj på institutioner og i foreninger, hvor en snak om LGBTQ+ -emner har en relevans.

Min skønne Onkel Ofelia _ en bog for de små og deres voksne

"Kærlighed kommer i mange former, og her er det en sjov transkønnet onkel. Kan læses som en historie om at være anderledes, og kan bruges som introduktion til at være en anderledes familie... Anbefales ved behov for LGTB-litteratur for børn."

Dansk Bibliotekcentrals materialevurdering

Om Min skønne Onkel Ofelia

I bogen møder vi den finurlige og modsætningsfulde Onkel Ofelia, der spiller fodbold i høje hæle, drikker te af porcelænskopper og har en kæreste, der hedder Anders. Onkel Ofelia beskrives igennem barnets øjne, der netop ser både de skøre, sære og elskværdige sider af sin onkel – samt alle de sider, som et barn endnu ikke forstår og sætter spørgsmålstegn ved. Først og fremmest er bogen en kærlighedserklæring fra dette barn til den meget nærværende og højtelsket onkel, og alle onkelens modsætningfyldte karaktertræk får derved mindre betydning i forhold til deres relation.

Min skønne Onkel Ofelia er en morsom historie, fortalt med kærlighed, skøre rim, og skønne illustrationer. Desuden indeholdt i bogen findes et oplæg til dialog rettet til de voksne læsere.

Forfatter Charlotte T. Frobenius _Kontakt FrobbieStories

Charlotte T. Frobenius

Forfatter og illustrator

Vi lever i en moderne tid, hvor alternative familiekonstellationer ikke længere regnes for nyt og anderledes. Transkønnethed og panseksualitet, er en del af den farverige palet af forskellige seksuelle overbevisninger og orienteringer, der er en del af vores verden i dag. Alligevel eksisterer der stadig et tabu på dette område, som i kraft af vores mangel på italesættelse kan nedarves til børn. 


Min intention med bogen er at berøre et tabubelagt emne og forhåbentligt være medvirkende til at igangsætte en sund snak mellem forældre og barn omkring den moderne verden, vi lever i, hvilket på sigt måske kan føre til en større forståelse for forskelligheder. Netop dette er et område, jeg i mine børnebøger brænder for - at øge forståelsen for at vi alle er forskellige samt accepten heraf.

Læs om forfatteren her.

Det siger læseren om bogen


"Min skønne Onkel Ofelia af Charlotte T. Frobenius er velskrevet og ganske humoristisk at læse for børn samt for voksne. Jeg sad selv med et stort smil på læben igennem flere af siderne. Bøger.org giver bogen 5 ud af 5 stjerner for en humoristisk og underholdende børnebog, der runder et vigtigt emne om LGBT. Bogen hjælper til at få børn og voksne igang med at tage en snak om det mere komplekse emne i børnehøjde. Teknisk kan børnebogen læses på flere måder."

Michael René, redaktør ved Bøger.org. Læs hele anmeldelsen.

"Da jeg modtog bogen blev jeg fascineret af den fantastiske historie om denne onkel Ofelia. den fornøjelig Ofelia er tegnet på en måde, så man kun kan holde af, og elske hende. Noget er det der fangede mig meget, er den kærlighed der er i bogen, som efter mine erfaringer perfekt fortæller den åbenhed børn møder andre med, og som mange voksne kunne lære meget af. Min vurdering af bogen er, at den er helt fantastisk, og jeg elsker den. Den kærlighed og humor den fortælles i er fantastisk. At bogen så samtidig ligger op til en lille debat omkring køn og sexualitet, mens man læser den er perfekt, da det gør at den kan bruges som redskab i børnehaver og i skoler."

Anita Andersen, Goodreads


"Bogens tekst er dejlig og enkel, men det er faktisk illustrationerne, jeg er mest vild med. Charlotte Frobenius har en dejlig tegnestil som gør mig glad, når jeg ser på billederne, farverne er kraftige og stregen sød.
Hvis man gerne vil lære sit unge barn lidt om regnbuetankegang, hvis man fx har en LGTBQ+ i familien og gerne vil starte tidligt med at barnet forstår at det er altså intet at skamme sig over eller undre sig over - så kan man sagtens bruge denne bog som redskab. Jeg synes personligt den er dejlig."

Claus Holm, Goodreads


"Det første som sprang mig i øjnene, var den flotte forside med onkel Ofelia. Bogen er skrevet i små vers som har flotte illustrationer til hvert vers. Der er et godt flow i teksten selvom det er vers og at de er korte. Bogen inviterer til åben dialog mellem børnene og forældrene og den er skrevet i meget letlæselig sprog.
Jeg giver 6 regnbuer ud af 6 regnbuer, for det er en meget velskrevet børnebog som er krydret med de flotteste illustrationer. Selvom bogen er ment til de helt små, så kan den sagtens læses af voksne og af børn i skolealderen. Bogen kunne være rigtig godt til højtlæsning i børnehaven eller indskolingen."

Maria Mortensen, Mulles Bogblog


"Tror det er vores nye yndlingsbog lige pt. og i hvert fald er den god til en snak om forskelle og at det er helt i orden at være anderledes."

Lykke Lindbo, Forfatter


"Personligt synes jeg bogen er genial, fordi den i børnehøjde giver mulighed for at tale om mennesker som er anderledes på en god måde, hvor børnene er åbne og glade fordi de kan lide bogen."

Marie-Louise Sølyst Jeberg, forfatterMin Skønne Onkel OfeliaEn sjov og samfundsaktuel børnebog for de små og deres voksne, fortalt med rimende vers og skønne og kærlige illustrationer.
https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=35085&bannerid=9399&htmlurl=https://www.gucca.dk/min-skoenne-onkel-ofelia-bog-p457962