Månen over Østerbro af Claus Holm - anmeldelse af FrobbieStories

Boganmeldelse: Månen over Østerbro

Af Claus Holm

Genre: romantik

Vurderet til:

En kærlighedskollage

Månen over Østerbro er en romantisk skildring af 12 mere eller mindre urelaterede personers liv, og hvordan disse fletter sig ind i hinanden på en tilfældig fredag aften. De har blot den ene ting til fælles, at månen skinner på dem alle den aften/ nat, og at den enes liv berører den næstes på en måde, der gør indtryk på læseren.

De 12 personers historier fortælles som separate kapitler. Alle historier berørte mig og efterlod et enten glad eller sørgmodig eftertanke. Flere gange tænkte jeg, at det var godt, historien (måske indirekte) fortsatte lidt i den næste fortælling, da jeg langt fra var færdig med at høre om den pågældende karakter.

Forfatteren kalder selv bogen for en kærlighedskollage - en beskrivelse, jeg synes passer smukt til de 12 historier, der sættes op over for hinanden og på den måde både understreger og kontraster de mange forskellige levevis, der netop illustreres ved denne lidt kollage-agtige måde at fortælle om personernes skæbner på. 

Månen over Østerbro

Forside og bagside

Cover Månen over Østerbro - venligst udlånt af forfatteren

Claus Holm har venligst udlånt billede af bogens fulde cover til denne anmeldese, så I kan se det smukke billede, der strækker sig fra bagside over forside. Her har I også mulighed for at læse bogens bagsidetekst.

En kærlighedskollage

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har en forkærlighed for Claus Holms skriverier. Jeg har læst og anmeldt flere af bøgerne i hans forfatterskab, der dog alle hører til den fantastiske eller paranormale genre. Selvom Månen over Østerbro adskiller sig noget genremæssigt fra Claus Holms øvrige historier, er denne ikke mindre velskrevet eller fængende. Claus Holm kan generelt noget med ord, og Månen over Østerbro skuffer ikke.

Jeg kan varmt anbefale også denne nye tilfølelse til Claus Holms forfatterskab. Jeg vil derfor slutte af med at give bogen 5 ud af 5 stjerner for en smuk, romantisk fortælling.