Fanny Fairychild Og Odins Øje anmeldt Charlotte T. Frobenius

Boganmeldelse:

Fanny Fairychild og Odins Øje

Børnebog (+10 år), fantasy, spænding, nordisk mytologi

af Lykke Lindbo


2. bog i serien om Fanny Fairychild


Bedømt til 5 ud af 5 stjerner

Resume

Da Fanny var 4 år gammel forsvandt hendes mor. Seks år senere, da Fanny bliver 10 år, starter en række mystiske hændelser, som på en eller anden måde er knyttet til hendes mors forsvinden. Fanny beslutter sig for at lede efter sin mor, og begiver sig ud på et eventyr, der hvirvler hende ind i en gammel krig mellem guder og jætter. 

Sådan begyndte den første bog i serien, Fanny Fairychild og det magiske spejl, eventyret om naturbarnet Fanny. Denne næste bog i rækken, Fanny Fairychild og Odin øje, fortsætter Fannys rejse og slår stemningen an allerede fra starten. Fanny mistede det magiske spejl i slutningen af første bog, hvor det havnede i de forkerte hænder. Anden bog starter derfor på randen af Ragnarok. Grænsen mellem gudernes verden og Midgaard er ubeskyttet og står åben. Fortabte sjæle vandrer ukontrolleret over grænsen, og Hell samler en hær mod hele verden.

Det er igen op til Fanny at redde verden. Hun må samle guderne og redde alferne, men hvor er Odin, når hun skal bruge ham, og hvordan får hun ham til at samarbejde?

Læs anmeldelsen af Fanny Fairychild og det magiske spejl.

Over deres hoveder var der lyn og store brag. Med ét lyste hele himlen op og et tordenskrald, større end noget andet Fanny nogensinde havde hørt, skar sig vej gennem himlen, så jorden rystede.

"... Det slog ned ... DET SLOG NED ..." Fanny råbte gennem regnen til Alfhild, som stoppede op.

"Dér ... " hun pegede frem sig.

På en lysning stod et træ i lys lue. De fægtede sig begge vej gennem regnen og hen mod træet, som var omgivet af røgen fra lynets eksplosion. Alfhild og Fanny stod lidt og hostede. Der var noget, der bevægede sig bag træet ...

De hørte et vrinsk.

"En hest?" Fanny så spørgende på Alfhild. 

Frem fra træet og ud af røgen kom den største hest, Fanny nogensinde havde set, travende. Den vrinskede højlydt, og der kom røg ud af dens næsebor.

Hestens pels var sortere end sort og glinsede af regnvandet. Den skrabede med det ene forben i jorden og bukkede hovedet. Så skrabede den med det andet forben ... på samme tid. 

Fanny måbede. Det kunne ikke passe. Hesten havde ikke bare fire ben som en almindelig hest, men otte.

Uddrag af Fanny Fairychild og Odins Øje, af Lykke Lindbo

Utroligt gennemført og spændende

Nøjagtig ligesom første bog i serien er Fanny Fairychild og Odins Øje en utroligt gennemført bog, hvor der må have ligget timevis af research bag. Bogen er derfor ikke bare underholdende, men også uddannende, og jeg kan sagtens se en plads til denne serie i skoleøjemed og andre undervisningssituationer.

Sproget er fængende og spændende. Selv som voksen læser blev jeg hvirvlet ind i handlingen, og Fanny, som det stædige barn hun er, udvikler sig fra første bog til i denne at blive rigtig heltinde, hvorfor man kun kan heppe på hende. Særligt når hun kaster sig i kamp med de mange mytologiske sagnfigurer, sidder man med hjertet oppe i halsen, og håber at hun sejrer.


5 fulde og flotte stjerner

Til forskel fra første bog, som jeg "kun" gav 4 ud af 5 stjerner for lidt vel mange beskrivelser kontra handling og for enkelte huller, jeg ikke fik besvaret, får Fanny Fairychild og Odins Øje 5 fulde og fornemme stjerner. Handlingen har masser af action og bogen er hele vejen igennem spændende. Desuden fik jeg i denne bog svar på de spørgsmål, som første bog efterlod.

 Jeg glæder mig til, at knægten min er gammel nok til at læse Fanny Fairychild serien, og ikke mindst så glæder jeg mig selv til 3. bog i serien, da Fanny Fairychild slutter med noget af en cliff-hanger med Fanny på kanten af krig.

Jeg kan kun anbefale Fanny Fairychild-serien. Er man til fantasy og nordisk mytologi, er denne serie bestemt et læs værd.