Boganmeldelse:

Fanny Fairychild -og det magiske spejl

Børnebog (+10 år), fantasy, spænding, nordisk mytologi

af Lykke Lindbo

Bedømt til 4 ud af 5 stjerner

Resume

Da Fanny var 4 år gammel forsvandt hendes mor, Sebille, på mystisk vis. Hun blev først erklæret savnet -så erklæret død efter 6 måneders forgæves eftersøgen. Fannys familie begravede Fannys mor i en tom grav, og hurtigt derefter flyttede hendes fars nye kæreste med sine to modbydelige, ildelugtende sønner ind. Fanny måtte ikke kun omstille sig til sin nye familie, men også sørge over tabet af sin mor, alene og i det skjulte.

Som 10 årig er Fanny et rigtigt naturbarn og bruger meget tid på høloftet og i skoven, hvor hun kan være alene. En dag finder hun sin mors gamle dagbog i en kiste på loftet sammen med en masse underlige genstande, herunder et underligt dekoreret spejl, der emmer af mystik.

Fanny opdager en ukendt og eventyrlig side af sin afdøde Mor, og overbevist om, at hendes mor ikke bare sådan forsvandt, begiver hun sig med dagbogen, spejlet og et snævert håb om at finde sin Mor ud i skoven for, at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete. Fanny finder ikke kun ud af sandheden om sin mors forsvinden, men bliver hvirvlet ind i en årelang kamp i en parallelverden mellem guder og jætter. Det går op for hende, at hun er selv spiller en vigtig rolle i denne kamp - ligesom hendes mor havde gjort.

Fanny Fairychild er en eventyrlig fortælling om alfer, guder, jætter, drager, nisser og trolde, om godhed og ondskab, men ikke mindst om kærlighed.

Fanny så bedrøvet ned i bordet. Skade løftede Fannys hage op med en enkelt finger og kiggede hende ind i øjnene, mens hun hviskede. “Din mor var meget smuk og god, Fanny. Jeg kan se ind i dit indre, at dit hjerte er lige så smukt og rent som hendes. Sebille var fuld af kærlighed til alle væsner. Selv dem, man ikke kan stole på.”

Fanny blev meget rørt og fik tårer i øjnene. Savnet efter hendes mor gnavede i hende mere end nogensinde før. En skygge fløj henover Skades ansigt, “Og guderne skal vide, at der desværre er mange, man ikke kan stole på her i Godheim -hverken foroven eller forneden.”

Uddrag af Fanny Fairychild -og det magiske spejl, Lykke Lindbo

En smuk og gennemført bog

Lykke Lindbo skriver i et indlevende sprog, der inviterer den unge læser til at dykke langt ned i historien - dog til tider med let lange forklaringer og beskrivelser, der måske kan frakoble en læser af den tiltænkte målgruppe, nemlig børn. Historien har også enkelte plothuller, der føles uudforsket, men dette måske fordi Fanny Fairychild - og det magiske spejl er første bog i serien om Fanny. Derfor er det absolut muligt, at disse emner udforskes yderligere i de efterfølgende bøger.

I det hele taget er Fanny Fairychild -og det magiske spejl en fængende bog, der i alle aspekter inviterer til mange hyggelige læsetimer - lige fra en velskrevet historie til det meget smukke omslag og det udførlige kort over de tre riger i mytologien; Midgård, Udgård og Asgård.

En grundig reseach bag Fanny Fairychild -og det magiske spejl

Lykke Lindbo har virkelig skrevet en gennemtænkt historie, der emmer af en grundig research af den nordiske mytologi. Dertil vedlægger hun i øvrigt en omfattende ordforklaring bagerst i bogen, så den unge læser, der måske endnu er ny ud i den nordiske mytologis verden, nemt kan finde forklaringer på de mange fremmedord.

Fanny Fairychild er både spændende og uddannende

En god børnebog kan, efter min mening, mere end blot være god underholdning. Fanny Fairychild -og det magiske spejl er bestemt spændende læsning, der med sikkerhed vil underholde mange unge læsere, men i tillæg hertil introducerer bogen dens læsere for en verden, der er en del af vores egen religionshistorie. Gennem en fantastisk rejse i Fannys og fantastiske væsners selskab, lærer børn om nordisk mytologi på en letfortalt og indlevende måde.

Desuden er bogen sjov for den voksne læser, der med en anelse kendskab til den nordiske mytologi, vil finde det spændende, at se fortællingen om den nordiske mytologi udfolde sig og genkende de velkendte figurer og de mange referencer til de gamle nordiske sagn. Jeg selv nød bogen fra ende til anden.

Jeg giver Fanny Fairychild - og det magiske spejl 4 ud af 5 stjerner for en spændende og lærerig bog, som jeg selv nød til sidste side.

Mere information til dig, der ønsker at vide mere om: 

Fanny Fairychild -og det magiske spejl

Den næste bog i serien om Fanny (Fanny Faairychild og Odin øje) er planlagt til, at udkomme til august 2019. 

Følg med på Facebook og Instagram: @fannyfairychild

Måske er disse indlæg også noget for dig?

Lille Mille og Rebet i Træet
Lille Mille og Rebet i TræetSkrevet og illustreret af Charlotte T. FrobeniusKøb bogen hos Forlaget PetuniaNår fantasien forsvinder og skal[...]
Bastians Bedsteste Venner
Bastians Bedsteste Venner- redder ham fra Blivevæk-hedenSkrevet og illustreret af Charlotte T. FrobeniusHumoristisk bog om venskab og samarbejde på tværs[...]
Boganmeldelse: Tempus Investigations Season 3
Boganmeldelse: Tempus Investigations Season 3Af Claus HolmGenre: Fantasy, krimi, fiktionEt skriftligt TV-ShowVurdering:Tempus Investigations Season 3Sæsonafslutning på Tempus Investigations-serienDet skal ikke[...]